Accomodatie

 Parkaccomodatie

- Verwarmd buitenzwembad (open tijdens de zomermaanden), gratis beschikbaar.

foto

- Subtropisch zwembad met groot zwemgedeelte, groot plonsbad en jacuzzi, 3 euro per persoon. (opgelet, klassieke zwembroek en badmuts verplicht !)

www.piscinedurbuy.be

- Tennisveld (te reserveren bij de receptie), gratis beschikbaar.

- Speeltuin. (de bouw van een tweede, veel grotere speeltuin met 40 toestellen is voorzien voor de zomer van 2008)

- Receptie: aan de receptie kan u streekinformatie inwinnen, broodjes bestellen, gezelschapsspelen ontlenen en dvd's huren.

Evenementenkalender

De omgeving van Durbuy is een belangrijk toeristisch gebied.

Bezoek de ‘confiturerie Saint-amour’, de ambachtelijke bierbrouwerij ‘La Ferme au Chêne’ of het diamantenmuseum ‘Diamour’. Het ‘Topiaires park’ zal u bijzonder verrassen met haar unieke collectie aan buxusbeelden.
Naast dit ‘kleinste stadje ter wereld’ zijn nog andere bezienswaardigheden: het domein van ‘Hottemme’ (150ha in Barvaux) – een must voor dierenliefhebbers en natuurfans.
De kasteelhoeve van Grandhan uit de 15de eeuw, de Romaanse kerken van Tohogne en Bomal waar de Aisne en de Ourthe samenvloeien.

De dolmen en menhir van Wéris en de Grotten van Hotton zijn ook een bezoekje waard.

Klik op onderstaande link voor alle streekinfo per seizoen:

Streekaccomodatie

Barvaux

Barvaux ligt aan de oevers van de Ourthe. U vindt hier leuke boetiekjes en gezellige restaurantjes. Er zijn talrijke buitensporten te beoefenen: kajak, mountainbike, adventure,…Het is een ideale uitvalbasis om de omgeving te verkennen. Durbuy (3 km) vormt daarbij de voornaamste trekpleister. Ook bekende plaatsjes als Marche (19 km), Hotton met de grotten van '1001 Nacht' (10 km) of La Roche met de beroemde ruïne (19 km) zijn van hieruit makkelijk bereikbaar.

Durbuy-Barvaux

Durbuy, volgens kenners het kleinste stadje ter wereld, ligt langs de Ourthe en aan de voet van de Ardennen. Voor liefhebbers van een goede keuken, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes, is Durbuy een waar paradijs. Natuurlijk bestaat er volop gelegenheid om te wandelen, de Ourthe af te dalen per kajak, een tocht te maken met een mountainbike of te paard het bos in te trekken. Enkele bezienswaardigheden in de buurt: de grotten '1001 nacht' in Hotton, de dolmen en menhirs in Wéris, de burcht van Logne.

Havelange

De gemeente Havelange bestaat uit een groot aantal dorpjes en gehuchten in het prachtig glooiende landschap van de Condroz. Liefhebbers van tafelgenoegens zullen zeker aan hun trekken komen: u kan genieten van talrijke originele streekgerechten die direct bij de producent gekocht kunnen worden. De “Route du Fromage” begint een zekere bekendheid te genieten. Verder is de streek bezaaid met kastelen en andere architectonische pareltjes. Het dorpje Ossogne is zeker een bezoekje waard: de watermolen, het kasteel en de smalle straatjes met authentieke huizen en boerderijen.Havelange ligt centraal voor uitstapjes naar Namen, de Grotten van Han, het recreatiedomein te Chevetogne en Dinant.

Heure/Somal

Heure is een landelijk dorpje en voor een groot gedeelte vrij hoog gelegen. U vindt er diverse restaurants van zeer goede kwaliteit. Het toeristenbureau bevindt zich in het centrum. Van hieruit vertrekken ook de meeste van de bewegwijzerde wandelingen van de streek. Moressée ligt op enkele kilometers van Heure. Hier geniet u van totale rust en een prachtig panorama. Zeer in trek bij wandelaars. Vlakbij vindt u Somal, een typisch Ardeens dorpje met vakwerkhuizen, gelegen in een dal. Afstand tot Durbuy ca 10 km, tot Marche 8 km, tot Rochefort 25 km.

Noiseux

Toeristisch dorpje in de Ourthevallei. Vanuit de meeste woningen heeft u een prachtig uitzicht over de rivier. In de zomer kunt u gebruik maken van het speciaal aangelegde strand en de zonneweide. Van daaruit kunt u ook kano's te water laten. In het dorp zijn de nodige winkels (bakker, superette), evenals een restaurant. Noiseux bevindt zich op 7 km van Durbuy, Marche en Barvaux en behoort tot de gemeente Somme-Leuze.

Ny/Hotton

Het pittoreske dorpje Ny is een rustige deelgemeente (150 inwoners) van het bekende plaatsje Hotton (4 km). In deze streek waar de Ourthe de Aisne ontmoet, kunt u zich de Ardennen voorstellen als één aaneenschakeling van beboste ravijnen, snel stromende riviertjes en steile rotsen met hier en daar een burcht. Als u beslist de bezienswaardigheden in de omgeving een bezoekje te brengen, dan komt u zeker niet bedrogen uit. Er is Hotton, met zijn Faber molen en zijn grotten (ca. 5 km), 'Grotten van Duizend-en-één Nachten' genoemd omwille van haar sprookjesachtige druipstenen. Op minder dan 10 km bent u in Wéris; in de bossen rondom ziet u diverse menhirs en 2 dolmens waarvan de oorspronkelijke bestemming niet helemaal duidelijk is. Eveneens het bezoeken waard zijn het kleine en charmante Durbuy met zijn 17e eeuws kasteel (15 km) en La Roche (20 km). Zie ook Marche-en-famenne (12 km).

Septon, Domaine de Bellevue

Domaine de Bellevue, dat overigens zijn naam eer aan doet met het prachtige uitzicht vanuit alle bungalows, ligt op enkele kilometers afstand van Durbuy. Oneux, Septon, Tohogne, Heyd en Oppagne zijn pittoreske dorpjes met veel huizen in grijze natuursteen en behoren allen tot de gemeente Durbuy.

Somme-Leuze

Het dorp heeft door zijn uitzonderlijke ligging een panoramisch uitzicht op de uitlopers van de Ardennen. Twee rivieren, de Somme en de Ourthe meanderen door het landschap. Somme-Leuze biedt u alle ingrediënten voor een rustige vakantie te midden van een prachtige natuur. Het dorp ligt op 10 km van Durbuy.
Sportfaciliteiten
Verhuur van mountainbikes, kajaks en quads wordt in Durbuy en Barvaux door verschillende bedrijven georganiseerd. Ook voor paintball, rotsklimmen, speleologie, nachtdroppings en fakkeltochten bent bij hen aan het juiste adres. Eén van de grootste ondernemingen voor adventuresporten is ongetwijfeld "Durbuy Adventure". www.durbuyadventure.be

Pretparken:

Plopsacoo: pretpark gelegen aan de watervallen van Coo, op ongeveer 36 km van Durbuy. Voor info: www.plopsacoo.be

Chez grand-père: binnen- en buitenspeeltuin gelegen te Barvaux.

Chevetogne: provinciaal recreatiedomein